Salgspsykologi – Øg dit salg gennem din forståelse af dig selv og dine kunder!

Ingen kunder er ens, og derfor må den effektive sælger forstå at behandle hver kunde ud fra dennes individuelle behov og personlighed. Det gode salg udspringer af evnen til at tilpasse sin adfærd, fremtoning og strategi efter kundens personlige motivationsfaktorer. Det kræver indsigt i salgets psykologiske aspekter for at blive i stand til at læse kunden, skelne mellem forskellige personlighedstyper og til sidst tilpasse sit salg herefter. Indsigt i salgets psykologi er en væsentlig parameter, hvis sælgerens omsætning skal øges.

 

 

Kl. 08.30 – 9.00

  • Tjek ind – varme drikke og croissant 

Kl. 9.00 – 10.30 

  • Vore 4 roller/typologier
  • Hvad styrer og påvirker vor adfærd?
  • Hvordan ser og anvender du din egen profil?
  • Hvad er dit udviklingspotentiale

Kl. 10.30 – 10.50

  • Kaffepause med sundt, sødt og salt

Kl. 10.50 – 12.45 

  • Forstå, respektere og værdsætte forskelligheder
  • Personlig handlingsplan

Kl. 12.45

  • Sandwich og netværk. Deltagerbeviser udleveres.

Svend-Erik Nielsen, Partner & Indehaver I N N O V I S I O N

INNOVISION: Vi har mere end 25 års erfaring med læring og udvikling af mennesker. Tilgangen er den positive psykologi, og det er et omdrejningspunkt at vores kunder oplever egne udviklingsbehov gennem aktivering og involvering. Således er deltagerne garanteret at tage optimerende redskaber med hjem, inklusive handlingsplaner for at omsætte den ny viden til handling og resultater.

Udover læringskompetencer har vi over 20 års ledelses- og salgserfaring fra internationale virksomheder. Vi er således den foretrukne partner for virksomheder, der handler internationalt, og som har ambitioner om at være blandt de bedste på markedet i international målestok.

Vi stiller høje krav til os selv og gennemgår til stadighed udvikling i læringskoncepter, metoder og redskaber. Tilsvarende samarbejder vi med kunder og virksomheder, der har en ambitiøs tilgang til markedet, og som ved, at udvikling af medarbejdere er den bedste mulighed for at udvikle virksomheden og være rustet til fremtiden.
Missionen er at hjælpe virksomheder til større effektivitet, øget færdighed i ledelse, salg og forhandling og derigennem at styrke kundetilfredsheden og skabe bedre resultater i virksomheden.

Faktura Modtager

Tilmeld flere

Faktura Modtager

Tid: 
Torsdag den 5. december 2019 kl. 08.30 – 13.00

Sted: 
Seminarum, Svanemøllevej 58, 2900 Hellerup

Kursusbevis:
Vi udsteder kursusbevis til dokumentation af deltagelse

Antal lektioner til efteruddannelse:
Seminaret giver 0 lektioner

Pris kr. 1.995

Tilmeldingsbetingelser